AnTherm®

AnTherm ® este un program dedicat pentru “Analiza comportamentului termic al structurilor de construcții, a punților termice și a punților de difuzie a vaporilor de apă”. Studiul punților termice în AnTherm poate fi făcut ușor, rapid și cu acuratețe.

Bazat pe o cunoaștere aprofundată a fizicii clădirii – conceptul de coeficienți de conductivitate termică – și pe experiența de mai mult de 30 de ani în dezvoltarea și utilizarea de software de simulare a punților termice, AnTherm a devenit un instrument foarte puternic, dar ușor de utilizat. Teoria de bază utilizată în dezvoltarea programului (a se citi cartea “Punți termice” (gemană)) a influențat în mod direct dezvoltarea standardelor internaționale de “punți termice”. De aceea, dezvoltarea programul AnTherm în conformitate cu cerințele și criteriile de verificare ale standardelor (ex: EN ISO 10211) a fost o sarcină simplă.

AnThermprogram pentru simularea punților termice, este utilizat pentru a calcula distribuția de temperatură, fluxurile termice și a fluxurilor de difuzie a vaporilor de apă în structurile de construcție de formă arbitrară și în orice combinație de materiale. În plus, programul calculează valorile punctului de rouă (temperatura la care se produce condensul) pe toate suprafețele precum și distribuția presiunii parțiale a vaporilor în interiorul structurii. Această aplicație este utilă, de asemenea, în analiza comportării dinamice a componentelor clădirii (pentru condiții la limită periodice, armonice, tranziente).

Pentru un inginer calificat, AnTherm este instrumentul sigur și indispensabil pentru a proiecta corespunzător cerințelor actuale ale standardelor europene (EN), pentru o analiză cuprinzătoare și detaliată a eficienței termice.
Cu AnTherm, analiza precisă a punților termice pentru planificarea construcției caselor pasive sau obținerea certificării de eficiență energetică, nu este nici complicată și nici nu presupune o muncă intensivă.