Caracteristici

Modelare globală

Bucurați-vă de libertatea unei proiectări structurale cu modele realiste!.

Așezați elementele, reazeme și încărcările în poziția lor exactă, astfel încât să fie cât mai aproape de poziția lor reală, luând în considerare orice fel de excentricități. Selectați secțiunea transversală dintr-o gamă largă de biblioteci standard predefinite, dezvoltați ușor orice secție de oțel, beton sau materiale compozite sau desenați propriul profil cu pereți subțiri.

Introduceți ușor orice obiect special cum ar fi vute, elemente cu secțiune variabilă sau panouri de forfecare și aplicați automat forțe provenite din încărcări meteorologice, seismice sau imperfecțiuni.

Calcule

Înțelegeti comportamentul real al modelului creat!

Dvs. proiectați – Consteel calculează; modelul structural este transformat automat in elemente finite de tip bară și SHELL, cu elemente de tip LINK pentru excentricitățile structurale.

Consteel oferă o gamă largă și versatilă de posibilități de calcul pentru modelul structural. Consteel este singurul program de proiectare structurală care folosește elemente finite cu 7 grade de libertate pentru toate tipurile de analiză structurală. Asta îl face extrem de fiabil pentru analiza și proiectarea structurilor din oțel.

Pe lângă opțiunile obișnuite de calcul, sunt disponibile câteva metode specifice: analize elastice de ordinul 1 si 2, analize liniară de flambaj, calculul articulațiilor plastice si analiza dinamică modală

Proiectarea oțelului

Verificați automat performanța modelului structural din oțel!

Utilizând rezultatele din calcul, completate cu deformații din flambajul lateral, se calculează o distribuție precisă a tensiunilor pentru orice fel de secțiune transversală, inclusiv secțiuni din profile formate la rece (profile cu pereți subțiri). Rezistența secțiunii poate fi calculată utilizând standardele Eurocode 3 sau AISC 360. Verificarea la flambaj poate fi realizată utilizând fie metoda imperfecțiunilor geometrice sau metoda factorului de reducere.

Pentru a folosi forme de flambaj ca imperfecțiuni globale, o metodă unică de scalare automată este implementată în Consteel. Flambajul în afara planului este realizat utilizând cea mai avansată și mai generală abordare Eurocode, numită Metoda Generală, susținută de rezultatele analizei integrate de stabilitate.

Proiectarea poate fi realizată de asemenea în condiții de foc. Toate rezultatele, cu referințe la capitole din standarde precum și la formulele folosite, sunt indicate clar în notele de calcul.

Beton armat și compozite

Verificați elementele din beton armat și compozit aflate în model!

Chiar și elementele de beton și compozit incluse în modelul de calcul 3D pot fi dimensionate în Consteel. Asta include și determinarea armării necesare în grinzi, stâlpi și plăci, dar și determinarea distribuției de conectori pentru elementele compozite, în conformitate cu Eurocode.

Verificarea stabilității stâlpilor din beton armat sau compoziți poate fi realizată utilizând metoda imperfecțiunilor geometrice și analiza de ordinul doi.