Caracteristici

Proiectarea îmbinărilor

Completează-ți proiectul cu o verificare exhaustivă a îmbinărilor structurale!

În Consteel este integrat un modul de dimensionare a îmbinărilor structurale oferindu-vă posibilitatea să aveți toate îmbinările verificate în timp real, pe măsură ce modelul este dezvoltat.

Îmbinările sunt proiectate cu ajutorul unor formule analitice în concordanță cu Eurocode 3. Există, de asemenea, posibilitatea de a transfera îmbinările în IDEA Statica pentru o verificare pe bază de model cu elemente finite. Rigiditatea îmbinărilor poate fi incorporată automat în modelul de calcul principal al Consteel. Modulul acesta poate fi utilizat și ca un program independent denumit Consteel Joint.

Interacțiunea structură-îmbinări

Integrați îmbinările în modelul general de calcul.

Ultimele proceduri de proiectare structurală au în vedere interacțiunea mecanică între modelul structural global și îmbinările sale ( rigide, semi-rigide sau articulate), ceea ce în general oferă rezultate mai economice și mai realiste. În Consteel, aveți opțiunea să utilizați modulul opțional de proiectare a îmbinărilor, astfel că toate tipurile de îmbinări pot fi definite după bunul plac sau bazate pe modelul geometric global, folosind opțiunea de identificare automată, care examinează poziția elementelor conectate, secțiunea transversală a acestora și sugerează posibilele îmbinări. Dupa definire, îmbinările pot fi transferate înapoi în modelul global iar rigiditatea acestora poate fi folosită automat în analiza globală. Actualizarea și dimensionarea îmbinărilor este efectuată automat pe măsură ce se efectuează calculul global.

Legaturi BIM

Schimbați modele cu alte programe!

Schimbul de modele între diferite programe este critic pentru productivitate și eficiență iar Consteel vă oferă acest avantaj prin legăturile sale BIM. Consteel poate importa și exporta fișiere IFC (2×3). De asemenea, are o legătura avansată cu Tekla Structures, care nu numai că oferă funcționalitate de import și export, dar și de management al schimbărilor. Integrarea avansată cu modele parametrice create în Rhino-Grasshopper este oferită de un plugin denumit Pangolin.

Documentație

Consteel generează note de calcul ușor de modificat, care respectă cerințele inginerilor structuriști și a celorlalți membrii ai proiectului.

Există documentație separată pentru modelul principal, analiza generală, rezultatele proiectului și pentru rezultatele detaliate ale elementelor structurale, secțiunilor transversale și îmbinărilor.

 Toate documentele pot fi create automat cu un nivel mai mare sau mai mic de detalii. Puteți introduce imagini și tabele din orice parte a modelului. Capitole si texte pot fi adăugate în conținutul generat automat iar documentul final poate fi exportat în Microsoft Word pentru o personalizare suplimentară.