Nou în Consteel 14

Metoda generală a imperfecțiunilor

Abordarea cea mai avansată și realistă oferită de Eurocode este o metodă bazată pe folosirea unor forme de flambaj scalate adecvat ca imperfecțiuni. Eurocode oferă o formulă de dimensionare pentru a verifica flambajul prin încovoiere pentru elementele comprimate.

Consteel a dezvoltat această metodă și oferă un algoritm generalizat de scalare pentru a lua în considerare orice alt fenomen de flambaj cum ar fi flambajul la încovoiere prin torsiune sau flambajul lateral cu torsiune. Metoda poate fi aplicată unui singur element izolat, dar și pe o porțiune de model sau pe structura globală. Algoritmul de dimensionare găsește automat punctul critic al elementului analizat și stabilește factorul de scalare corespunzător. Această metodă elimină nevoia de a construi manual imperfecțiuni cu factori de scalare tabelari și oferă rezultate foarte precise.

LINK-uri inteligente

Elementele de tip LINK inteligente oferă o conectivitate dinamică între elemente pentru a asigura un model structural consecvent la fiecare pas al optimizării structurale.

Puterea Consteel este dată de posibilitatea de a modela realist structuri și de a folosi acest model precis direct pentru calcul și dimensionare. Astfel de modele realiste reflectă adevărata poziție a elementelor structurale cu toate excentricitățile lor reale. Munca suplimentară depusă pentru a crea un astfel de model este recompensată de verificările automate de stabilitate. Pentru a facilita munca care necesită mult timp pentru a crea astfel de modele, Consteel a adăugat LINK-uri inteligente care vă permit nu numai să adaugați poziția corectă a elementelor în 3D, dar și de a le regla poziția în cazul în care unele elemente își schimbă profilul sau locația.

Legăturile inteligente, pe lângă faptul că păstrează excentricitățile geometrice corecte între elemente, definesc și continuitatea între ele în oricare din cele 7 grade de libertate oferite de Consteel. Acestea sunt o unealtă indispensabilă când vine vorba de a proiecta precis și eficient un acoperiș, spre exemplu, cu sistem de grinzi principale și elemente tip pană, cu suprapuneri, rezemate pe aceste grinzi împreună cu rigidizări ale tălpilor grinzilor principale.

Temperatura critică

Bine cunoscuta metodă de calcul global de stabilitate realizată de Consteel a fost extinsă pentru a oferi temperaturile critice necesare pentru a determina tipul și cantitatea de vopsea de protecție aplicată. Există câteva metode de a proteja la foc elementele structurale metalice. Există metode tradiționale de protecție la foc cu materiale de protecție pasivă precum plăci de ghips. Întrucât metodele de protecție activă au câștigat atenție în protecția structurilor metalice, Consteel a dezvoltat un proces complet de calcul și dimensionare pentru temperaturi ridicate, pentru calcul static sau la flambaj. Măsurile de protecție cu vopseluri intumescente pot fi folosite pe baza temperaturii critice a elementelor care urmează să fie protejate. Astfel, utilizând Consteel putem determina exact ce astfel de materiale reactive pot fi folosite.

Grasshopper

Pangolin este un plugin Consteel care integrează modelarea și analiza structurală în definițiile parametrice Grasshopper.

În mediul parametric, intuitiv și revoluționar, de modelare geometrică al programului Grasshopper, deja era posibil să realizăm modele spațiale care pot fi descrise de funcții matematice. Noul plugin Pangolin vă permite să dezvoltați modelarea geometrică parametrică Grasshopper direct în modelul Consteel. Putem dota modelul parametric cu reazeme, încărcări și toate elementele și caracteristicile disponibile în Consteel.