Caracteristici principale

Compatibilitate de modelare BIM

BIM reprezintă fundația pe care sunt bazate MassMotion și Flow. Utilizatorii pot să transfere rapid modele BIM folosind standardul IFC 2×3. Se poate lucra pe modele 2D, modele geometrice 3D BIM sau se poate începe de la zero utilizând instrumentele de modelare implementateoferindu-vă astfel posibilitatea să modificați modelele oricând este necesar. Fișiere din toate programele CAD pot fi importate și combinate. 

Control deplin 

 MassMotion vă oferă abilitatea de a programa personalitățindividuale cu un obiectiv și comportament unic pe toată durata călătoriei lor prin mediul creat. De asemenea, agenții pot lua decizii singuri, ca răspuns la situații apărute în timp real. De exemplu, pot alege să meargă pe scări dacă întâmpină o aglomerație mare la lift. Prin intermediul SDK (mediu de programare Pyton), utilizatorul are control deplin asupra algoritmilor folosiți. Cu puține cunoștințe de programare puteți extinde nelimitat capacitățile softului.

 

Analiză detaliată 

Testați și verificați ipotezele pe care se bazează proiectarea analizând rezultatele simulării. De asemenea, aveti opțiunea de a vă personaliza tipul de analiză, dupa bunul plac, spre exemplu: timp de așteptare, nivel de confort sau gradul de aglomerare. Cu MassMotion puteți să introduceți și să testați orarul unor mijloace de transport, cum ar fi programul unui autobuz sau ore de zbor, în contextul real al căilor de acces pe care pietonii sau călătorii de au la dispoziție. 

Exprimare vizua detaliată 

Analiza proximității

Prin intermediul aplicației Viewer, care se poate descărca gratis, puteti transmite demonstrațiile vizuale celorlalte părți interesate în format 2D sau 3D. MassMotion vă permite să produceți rapoarte într-o varietate de moduri, toate fiind ușor de înțeles. 

Cum funcționează 

Design-ul 64-bit multi-thread al MassMotion folosește avantajele procesoarelor multi-core și memoria sistemului, lăsându-vă să proiectați adunări uriașe de oameni. Există multe aspecte ale programului care îl fac o variantă atrăgătoare pentru orice firmă implicată în proiectare de structuri. Unul dintre aceste aspecte îl reprezintă abilitatea programului de a modela comportamentul oamenilor îsituații de urgență, făcându-l astfel de neprețuit când vine vorba de a găsi o soluție optimă de conformare sau proiectare. 

Posibile aplicații

 • Scenarii de siguranță la foc;
 • Dimensionarea spațiilor publice;
 • Dimensionarea acceselor pentru evacuare;
 • Predicția timpilor de evacuare;
 • Simularea proximității, a posibilităților reale de distanțare fizică (distanțare socială), pentru o distanță impusă de proiectant;
 • Măsurarea, calculul densității de persoane în timp;
 • Optimizarea fluxurilor de circulație.

Beneficii critice 

 1. MassMotion este unul dintre cele mai avansate instrumente de simulare pietonală și analiză de aglomerări de persoane. Programul este capabil să simuleze sute de mii de oameni în decursul a câteva ore, permițând explorarea rapidă a posibilităților de design. 
 2. Combinați fișiere 2D, 3D sau fișiere BIM și folosiți geometria lor. Fișierele 2D CAD se pot dezvolta în modele 3D folosind instrumentele puternice ale MassMotion. 
 3. Permite utilizatorului să vizualizeze în timp real reacțiile dinamice ale agenților ca răspuns la evenimente declanșate de acesta. 
 4. MassMotion Software Development Kit – Oferă acces direct la motorul MassMotion pentru comportamente personalizate sau legături cu alte programe.